Virágzik a pipacs - Tollaslabdaverseny Romhányban

2015.05.17 14:22

Nyárköszöntő tollaslabda versenyt rendeztek Romhányban, ahová a pásztói tollaslabdázókat is meghívták. A Pipacs Kupa névre keresztelt versenyen felnőttek és gyerekek is kipróbálhatták tudásukat. A pipacs jegyében minden kategória dobogósai egy pipacs formájú, díszes kerámiaéremmel lettek gazdagabb.

 

 Pásztóról egy 10 fős csapat érkezett és nem is maradtak pipacs nélkül.

A 3. és 4. osztályos lányok között 3 indulónk is volt, Molnár Lili, Vallus Amanda és Vallus Blanka személyében. A kategória egyébként elég szoros végeredményt hozott, a második helytől lefelé gyakoriak voltak a körbeverések. Végül Molnár Lilinek sikerült megszereznie a harmadik helyet, Vallus Amanda és Vallus Blanka pedig holtversenyben az ötödik helyen végeztek. Az első helyen a romhányi Antal Dorka végzett, aki már többször képviselte a települést a diákolimpia országos döntőjében is, és a januári megyei döntő eredménye alapján ő a korcsoport jelenlegi legjobb játékosa Nógrád megyében.  Az viszont, hogy 3 versenyzőnk is ilyen közel van a megye élmezőnyéhez bizakodásra ad okot a jövőre nézve.

Az 5. és 6. osztályos lányok versenyében Horváth Polett képviselte Pásztót. Ő a negyedik helyet szerezte meg egy szintén - megyei és területi szinten is - elég erős mezőnyben. Idén Győrben, Romhány színeiben Csordás Regina indult az országos döntőben ebből a korcsoportból.

A felnőttek között a nőknél Tóth-Petyi Bernadett a harmadik helyet szerezte meg.

A férfiaknál egy pásztói háziverseny alakult ki. Az első helyen Kocsis Viktor végzett Kocsis Ferenc, Horváth Martin és Horváth Gábor előtt.

 

A versenyből sok tapasztalatot le lehet vonni, amelyeket a jövőben hasznosítunk. Az eredmények és a mutatott játék is rendben volt mindenkinél. A szeptemberben megkezdett munka jól halad, de az út nehezebbik része még hátravan. Jelenleg ott vagyunk a megye legjobbjai mögött nem túl nagy hátrányban, de a versenyzésbe még csak most kóstoltunk bele igazán. A célunk az lehet a jövőre nézve, hogy ezt a hátrányt a 2015-ös év végére eltüntessük és a jövő évi diákolimpián már a tavalyinál sokkal több pásztói továbbjutó legyen. Akkor majd minden kategória legjobb 4 helyezettje kvalifikálja magát a megyéből a területi döntőre. Jelenleg 2 versenyzőnknek is sikerült a romhányi versenyen a legjobb négyben végezni. Persze, ahhoz hogy sikerüljön a cél, folytatni kell a megkezdett munkát és minden versenylehetőséget ki kell használnunk.